Thursday, March 01, 2007

CHEESECAKE


Bir cheesecake fanatigi olarak yemekvebiz yahoogroups tan ismini cok ozur dileyerek unuttugum bir arkadasimin tarifini ufacik degisikliklerle uyguladim ve sonuc cok basarili ve hmmmmm muhtesem bir lezzet...Oturup bir defada hepsini yiyebilirim ama doktorum beni dover sonra...Diyetteyimde....


Malzemeler:
Kelepceli pasta kalibi 2 su bardagi iyice ogutulmus yulafli biskuvi,


1/2 cay kasigi tarcin tereyagi (125 gr)
Icine:
2 paket labne peyniri 1 su bardagi tozseker 3 yumurta1 limon rendesi, 1 bardak suzme yogurt Yapilisi:
Tart hamuru hazirlamak icin:erimis yagi, ogutulmus biskuvileri ve taricini bir kabin icinde karistirip yaglanmis kelepceli pasta kalibiniza dokun.- Bir yemek kasigi yardimi ile duzleyip bastirin. Bunu yaparken yanlara dogru 2 cm yukseklik birakin.- Icini hazirlarken buzdolabinda sogumaya birakin.
Icini hazirlamak icin:
- Oda isisina getirilmis, labneyi dusuk hizda mikserde 1 dakika cirpin puturlugu gidene kadar.- Yavas yavas tozsekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar cirpmaya devam edin, 1-2 dakika kadar.- Yanlarda kalan labne varsa arada kasikla siyirin.- Tek tek eklemek sartiyla yumurtalari dusuk hizda cirparak karisima yedirin.- Limon kabugunu ekleyip hafif karsitirin. - Suzme yogurdu ekleyin.- Karisim iyi karismis ama asiri cirpilmamis olmali. Cok karistigi zaman hava kabarciklari olustugu icin kabarirken catlayip sonmesine sebep olabilir.- Sogumakta olan alt hamura karisimi dokup hafifce titreterek varsa kalan kabarciklarin gitmesini saglayin.- Kalibinizi alt tarafindan aluminyum folyo ile sarin iyice yan duvarlara kadar.- Genisce ve derin baska bir tepsiye koyup yariya kadar sicak su ilave edin. - Bu sekilde onceden isitilmis firinda yaklasik 45 dakika kadar pisirin.- Cheesecake'in orta kismi hala sallaniyor (civik) olmali, soguduktan sonra sertlesecektir. Daha fazla pisirmeyin. - Bicakla kenarlarindan gecerek kaliptan ayirin ve 30 dakika disarda soguduktan sonra buzdolabinda en az 4 saat sogutun.- Kaliptan cikarip tabaginiza yerlestirin. - Arzuya gore sadede yenebilir. Ancak soslada guzel oluyor.
Uzerine sos icin:
Bir Bardak visne yada cilek suyu 1 cay kasigi nisasta- 1 limonun suyu
Yapilisi:
Butun malzemeleri ufak bir tencereye koyup karistirin. Orta isida bisirin. Kaynadiktan 2-3 dakika sonra alip sogumaya birakin. Cheesecake'inizin uzerine esit dokun.


Afiyet Olsun...